Smultronstället

Man borde egentligen inte avslöja sina favoritställen vad gäller bra fiske.. På samma sätt som svampplockarna inte gärna pratar om var skogens guld glimmar mest. Det finns iaf ett litet ställe ett stenkast från mysiga ljungkile där man kan njuta av såväl vackra vandringsleder, svamp- och bärplockning och såklart även fiske.

Linsnäten fick åka med i ryggsäcken. Under dagen var det lite blåsigt men under kvällen kom knotten och myggen fram. Skönt med ett myggnat iaf för att slippa "känna efter" ifall det är nåt som sitter och biter. Dagen därpå gick vi upp i ottan och fick en fin fångst. Trots att solen var framme vågade sig knotten ut och då passade det bra med ett myggnät med lite mörkare glasögon med polarisering; "Amber".



Här kommer så ett litet galleri från dagen

 

 




Håll humöret uppe i sommar :)

Generellt är folk mycket gladare på sommaren. Om det beror på att man har längtat efter lite värme efter en lång och kall vinter, fler soltimmar, gril och badsäsongen, segling och andra aktiviterer eller helt enkelt till sin semestervecka - gör desamma. Huvudsaken är att man är glad!

Förra sommaren testades Linsnätet över hela landet. Från söder till norr. Målet var att säkerställa att det var komfertabelt och såväl mygg som knottsäkert. Det blev en resa genom Sverige som varade i drygt en månad. Landskapen varierar kraftigt och så gjorde även mängden mygg och knott på sina ställen. Vissa dagar var det outhärdligt. När det t ex i Funäsdalen, där det var så mycket knott i luften att du inte kan stå still utan måste småspringa eller gå för att undvika att bli biten. Det kan bli riktigt jobbigt och man tappar humöret efter en stund och tillslut har man två alternativ att välja mellan;
1. Ge upp, åk hem.
2. Skydda dig mot myggen! -> Linsnätet

Linsnätets råd är; välj alternativ nr 2. Var ute i naturen med var förberedd på mygg och knott så du kan vara en glad prick i sommar :) 


Strecken som syns på bilden till höger tyder inte på att bildkvaliten är dåligt utan det är alla myggor som flyger om kring när bilden tas.

 


Låt inte myggen förstöra din avkopplingsvecka. På med nätet så kan myggen få surra bäst de vill utanför!







Sommaren är här!

Senaste dagarna har vi haft riktigt härlig högsommarvärme. Det är nu man ska ta vara på dagarna och passa på att vara ute. Frågar man en vuxen om sommartecken så får man svar som; sommar i P1 under en parasoll, grilla och sitta ute långt in på sena kvällen och såklart svenska jordgubbar, en ungdom skulle kanske svara; när sommarlovet börjar och sommarplågorna spelas som mest på radion, medan barnen lite mer lättsamt svarar; när man får äta massa glass, springa barfota ute och man har fått minst fem myggbett!

 

Vid kusten trivs inte mygg och knott lika bra som i de täta skogarna vid sjöar och vattendrag. Här blåser det ofta mer och det finns inte lika gott om skydd som det gör i skogen. Ett tips är i alla fall att alltid bära med sig ett nät utifall att det mojnar och de små insekterna vågar sig fram. Linsnätet kommer i år med en smidig förvaringspåse att förvara nätet i. Det gör det lättare att bära med sig, tar mindre plats och skyddar Linsnätet.


Ha en trevlig sommar!


RSS 2.0